Kerstmarkt Valkenburg

Home > Kerstmarkten > Kerstmarkt Valkenburg

Valkenburg, gelegen in het zuiden van Nederland, is een ware traktatie voor elke liefhebber van kerstmarkten. Jaarlijks trekt deze pittoreske stad honderdduizenden bezoekers, en dat is niet zonder reden. Valkenburg staat bekend om zijn unieke ondergrondse kerstmarkten in de grotten, die de grootste van Europa zijn. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke kerstervaring, dan is Valkenburg absoluut de place to be.

Kerststad Valkenburg: Een Unieke Beleving

De kerstmarkt in Valkenburg is niet zomaar een markt; het is eerder een volledige kerststad met een breed scala aan betoverende kerstactiviteiten, allemaal samengebracht onder de naam “Kerststad Valkenburg.” Hier ontdek je waar je moet zijn voor de ultieme feestelijke ervaring tijdens de kerstperiode.

Kerstmarkt Gemeentegrot: Ondergronds Kerstplezier

Aan de voet van de Cauberg ligt de Gemeentegrot, de grootste en oudste ondergrondse kerstmarkt in Europa. Deze unieke locatie is dé trekpleister van Valkenburg tijdens de feestdagen. Het maakt niet uit wat het weer doet, want hier kun je altijd genieten van de kerstsfeer. De grot wordt verlicht en versierd met talloze kerstkramen die voldoen aan al je verwachtingen van Kerstmis. Onder het genot van sfeervolle kerstmuziek kun je urenlang van kraam naar kraam dwalen.

Kerstmarkt Fluweelengrot: Kunst en Ambacht

De Fluweelengrot herbergt meer dan 50 kerstkramen vol met ambachtelijke producten en kunstwerken. De indrukwekkende wandschilderingen en sculpturen zullen je betoveren terwijl je langs de kraampjes slentert. Onderweg kom je zelfs een 18e-eeuwse kapel tegen. In de Fluweelengrot beleef je pas echt de magie van Kerstmis.

Christmas Parade in Valkenburg: Een Betoverende Optocht

Tijdens de kerstperiode organiseert Valkenburg de jaarlijkse Christmas Parade. Deze parade bestaat uit prachtige praalwagens die je zeker versteld zullen doen staan. Geniet van kerstmuziek en de betoverende dansers die je in de kerstsfeer brengen.

Bezoek de Kerstman in Santa’s Village: Culinaire Verwennerij

Zelfs de Kerstman zelf brengt een bezoek aan Valkenburg tijdens de kerstperiode. Santa’s Village is een bruisende markt in het hart van Valkenburg, vol met gezellige kerstkramen. Hier kun je smullen van heerlijke wafels, oliebollen, crêpes en churros. Voor de stevige trek kun je genieten van echte Duitse bratwurst bij Santa’s Grill. Elk jaar wordt deze kerstmarkt prachtig verlicht met schitterende lichtjes, waardoor de magie van Kerstmis voelbaar is.

Route d’Amuse: Culinaire Verkenning van Valkenburg

De Route d’Amuse is een culinaire wandeling door Valkenburg, waar je kunt genieten van de heerlijke lekkernijen die de stad te bieden heeft. Je hebt de keuze uit drie verschillende routes met stops bij vijf verschillende horecagelegenheden. Hier maak je kennis met smakelijke gerechten die perfect passen bij de kerstsfeer. Deze wandelroutes combineren de betoverende kerstambiance met de prachtige natuur en de historische binnenstad.

Valkenburg: De Kerststad bij Uitstek

Al met al is Valkenburg een bestemming die niet mag ontbreken op je lijst van kerstmarkten om te bezoeken. Deze charmante stad biedt alles wat je nodig hebt om de feestdagen op magische wijze te vieren. Kom naar Valkenburg en laat je betoveren door de unieke kerstsfeer die hier heerst. Het is de ideale plek om herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.