Kerstmarkt Maastricht

Home > Kerstmarkten > Kerstmarkt Maastricht

Het historische Vrijthof in Maastricht wordt ieder jaar omgetoverd tot een prachtige kerststad, en Magisch Maastricht is een van de meest betoverende kerstmarkten in Nederland. Met een overvloed aan activiteiten en een betoverende kerstsfeer is deze stad een must-visit bestemming tijdens de feestdagen.

Het Vrijthof als Episch Centrum

Het hart van Magisch Maastricht is ongetwijfeld het Vrijthof. Hier ondergaat de stad een metamorfose met prachtige kerstversieringen en sfeerverlichting. Het is de perfecte plek om te genieten van de feestelijke ambiance. Midden op het plein bevindt zich een ruime overdekte schaatsbaan, en vanuit het wintercafé kun je genieten van het schouwspel terwijl je warme chocolademelk of glühwein drinkt.

De Kerstman’s Grootschalige Intocht

Een van de hoogtepunten in Maastricht is de grootschalige intocht van de Kerstman, die het officiële begin van de kerstperiode in Nederland markeert. De Kerstman arriveert per stoomtrein op het station van Maastricht en vervolgt zijn reis in zijn arrenslee, getrokken door rendieren, naar het Vrijthof. Hier brengt hij de maand december door, vergezeld door zijn behulpzame elfen, in het Huis van de Kerstman.

De Grote Kerstmarkt

Een van de grootste trekpleisters van Magisch Maastricht is ongetwijfeld de uitgestrekte kerstmarkt. Elk jaar biedt deze markt een scala aan kerstartikelen en heerlijke lekkernijen. De vele sfeervol ingerichte chalets dragen bij aan de kerstsfeer, en het geheel wordt prachtig afgerond door een imposante 14 meter hoge kerstboom die het plein siert.

De Tijdloze Sfeer van Dickens Village

Een andere betoverende ervaring in Maastricht is de Dickens Village, geïnspireerd door ‘A Christmas Carol’. Hier waant u zich in een kerstsfeer van weleer en kunt u diverse ambachten bewonderen, zoals de bakker, kaarsenmaker en houtbewerker. Bent u nieuwsgierig naar uw eigen vaardigheden? Dan kunt u deelnemen aan workshops om deze oude ambachten zelf uit te proberen.

Kerstsferen in Nederland

Kortom, Magisch Maastricht mag absoluut niet ontbreken op uw lijstje van kerstmarkten om te bezoeken. Deze kerstmarkt is jaar na jaar een van de hoogtepunten in Nederland, waar u moeiteloos een hele dag kunt doorbrengen. De betoverende kerstsfeer, de schaatsbaan, de Kerstman, de kerstmarkt en de Dickens Village maken Maastricht tot een kerstbestemming die u niet wilt missen. Beleef de magie van de feestdagen in deze prachtige stad en maak herinneringen die een leven lang meegaan.