Kerstmarkt Amsterdam

Home > Kerstmarkten > Kerstmarkt Amsterdam

De hoofdstad van Nederland, Amsterdam, mag zeker niet ontbreken op je lijst van kerstbestemmingen. Deze toeristische trekpleister wordt tijdens de feestdagen omgetoverd tot een ware kerststad. Of je nu zin hebt om te schaatsen, te genieten van een warme mok chocolademelk of rond te struinen over de kerstmarkten, in Amsterdam vind je het allemaal.

Kerst op de Dam: Een Iconisch Kerstbeeld

De Dam is een van de meest iconische pleinen in Amsterdam, bezocht door bijna iedereen die de stad verkent. Traditioneel wordt hier ieder jaar een indrukwekkende kerstboom geplaatst. Deze kerstboom staat voor het Koninklijk Paleis en wordt omringd door sfeervolle kerstkramen vol winterse lekkernijen. De ruim 20 meter hoge kerstboom is versierd met tienduizenden lampjes en samen met de schitterend verlichte Bijenkorf brengt het plein je volledig in de kerstsfeer. De Dam is de perfecte toegangspoort tot alle feestelijke activiteiten die de hoofdstad te bieden heeft tijdens de feestdagen.

Schaatsen op het Museumplein: Winterpret voor Iedereen

Het Museumplein herbergt de grootste schaatsbaan van Amsterdam tijdens de feestdagen. Hier kun je je uitleven op het ijs voordat je geniet van heerlijke versnaperingen bij de kraampjes rondom de schaatsbaan. Het Museumplein herbergt ook de Amsterdamse Winter Markt, waar je helemaal in de kerstsfeer komt door de talloze lichtjes, kerstmuziek en kraampjes vol cadeaus en lekkernijen.

Genieten op het Rembrandtplein: Nederlands Winterplezier

Winterplaza op het Rembrandtplein staat garant voor authentiek Nederlands wintervermaak. Het plein heeft een sfeervolle winterse uitstraling, omringd door gezellige horecagelegenheden. Je vindt er tevens talloze kerstkraampjes met heerlijke oliebollen, wafels en braadworsten. Kortom, hier kun je je uitstekend vermaken en genieten van de feestdagen.

Amsterdam Light Festival: Een Betoverende Lichtshow

Tijdens Kerstmis kun je ook het Amsterdam Light Festival ervaren. De hele stad wordt verlicht door talloze twinkelende lichtjes, van de winkelstraten tot de grachten. Meer dan 35 kunstwerken van diverse artiesten worden verspreid over het centrum van Amsterdam tentoongesteld. Je kunt je kerstervaring in Amsterdam nog specialer maken door deel te nemen aan een rondvaart door de grachten en te genieten van het Amsterdam Light Festival.

Amsterdam: De Kerstbestemming bij Uitstek

Kortom, Amsterdam is de ultieme plek om te zijn tijdens de kerstperiode. De Nederlandse hoofdstad wordt omgetoverd tot een kerststad vol met activiteiten en kerstsfeer. Hier ben je verzekerd van een onvergetelijke kerstervaring die je niet mag missen. Amsterdam biedt alle ingrediënten voor een magische kersttijd, en het is de perfecte bestemming om te genieten van de feestdagen.