Beginpagina
    Kerstmarkten

    Kerstplaatjes
    Wallpapers
    E-cards
    Kerstreizen
    Webcams
    Recepten
    Kerstmuziek
    Puzzels
    Knutselen 
    Spelletjes
    Kleurplaten
    Links
    Toplijst
    Kerstpakketten
    Wintersport
    Kerstarrangementen
     
    Contact

 


 
 

  Kwarktaart Kwarktaart met cranberrycompote (voor 10-12 pers.)
Ingrediënten:
23 beschuiten
250 gram suiker
2 pakjes vanillesuiker
50 gram gesmolten boter
½ theelepel kaneelpoeder
750 gram kwark
2½ dl slagroom
30 gram bloem
snufje zout
5 eieren
2 eidooiers
geraspte schil van 1 citroen
Voor de cranberrycompote:
1 zakje cranberry's (450 gram)
200 gram suiker
rasp van 1 sinaasappel
1½ dl verse jus d'orange
1 dl rode port
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150. Verkruimel de beschuiten. Houd 4 eetlepels kruim apart. Vermeng de rest met 50 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, de gesmolten boter en het kaneelpoeder. Vet de bodem van een springvorm in. Verdeel hier, met de bolle kant van een lepel, het beschuitmengsel over. Mix de kwark, de slagroom, de rest van de suiker, 1 pakje vanillesuiker, de bloem, het zout, de eieren en de eidooiers door elkaar. Meng de citroenrasp erdoor. Giet de kwarkmassa in de springvorm. Strooi de apart gehouden beschuitkruim erover. Bak de taart ca. 90 minuten onder in de oven. Laat de taart in de vorm afkoelen. Snij de rand met een scherp mes los; Open de vorm en zet de kwarktaart minstens 6 uur in de koelkast. Maak intussen de cranberrycompote: breng alle ingrediënten al roerende aan de kook. Kook de cranberry's ca. 30 minuten tot ze openspringen. Laat de compote afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Serveren: snijd 4 punten uit de taart; zet ze op bordjes en schep er een beetje cranberrycompote op.

Tip: Serveer de rest van de kwaktaart als tussendoortje, bijvoorbeeld bij de koffie. Serveer de rest van de compote bij de ossenhaas in bladerdeeg.

 

 

 
 
 

 

plaatjes - arrangementen - muziek - webcams - kaarten - kerstmarkten - wallpapers - recepten - puzzels - spellen - toplijst - teksten - kleurplaten - knutselen - links - wallpaper 800x600 - wallpapers 1024x768

 

Hieronder enkele top partners

kerst.startpagina.nl

 

 

 


 

af.nl