Beginpagina
    Kerstmarkten

    Kerstplaatjes
    Wallpapers
    E-cards
    Kerstreizen
    Webcams
    Recepten
    Kerstmuziek
    Puzzels
    Knutselen 
    Spelletjes
    Kleurplaten
    Links
    Toplijst
    Kerstpakketten
    Wintersport
    Kerstarrangementen
     
    Contact

 


 
 

  Konijn in roomsaus Konijn in roomsaus


Ingrediënten:
1 tam konijn, in stukken
zout en peper
200 gram boter
1 ui
1 glas witte wijn
Voor de saus:
50 gram boter
40 gram bloem
½ liter warme bouillon
1/8 liter slagroom
1 glas cognac
versgemalen witte peper, zout
Bereiding:
Wrijf de stukken konijn in met zout en peper. Bak ze in een pan in de boter snel aan alle kanten bruin. Doe de stukken over in een grotere braadslede; voeg de bakboter, wijn en kleingesneden ui toe; zet er een deksel op en Bak het konijn in de oven in 1½ uur gaar (als het vlees gemakkelijk van het been loslaat, is het gaar). Smelt voor de saus de boter; voeg de bloem toe en roer tot alle bloem door de boter is opgenomen. Voeg geleidelijk wat van de warme bouillon toe en de room. Blijf roeren tot het kookt en maak de saus op smaak met cognac, peper en zout. Nog pittiger wordt de saus als de even gezeefde braadjus wordt toegevoegd. Stukken konijn op een verwarmde schaal schikken; een deel van de saus erover gieten en de rest apart in een sauskom serveren.

 

 

 
 
 

 

plaatjes - arrangementen - muziek - webcams - kaarten - kerstmarkten - wallpapers - recepten - puzzels - spellen - toplijst - teksten - kleurplaten - knutselen - links - wallpaper 800x600 - wallpapers 1024x768

 

Hieronder enkele top partners

kerst.startpagina.nl

 

 

 


 

af.nl