Beginpagina
    Kerstmarkten

    Kerstplaatjes
    Wallpapers
    E-cards
    Kerstreizen
    Webcams
    Recepten
    Kerstmuziek
    Puzzels
    Knutselen 
    Spelletjes
    Kleurplaten
    Links
    Toplijst
    Kerstpakketten
    Wintersport
    Kerstarrangementen
     
    Contact

 


 
 

  Italiaanse chocoladerol Italiaanse chocoladerol (8 personen)


Ingrediënten:
5 eieren
150 gram pure chocolade
145 gram suiker
snufje zout
½ pak espresso koffie
100 gram bloem
20 gram maïzena
4 eetlepels poedersuiker
150 gram mascarpone
2½ eetlepel Whisky Cream
1½ dl slagroom
bakpapier
theedoek
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 ºC (hetelucht 200 ºC). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Splits de eieren.
Smelt de chocolade au bain marie.
Klop de eidooiers met 50 gram suiker en de koffie in circa 8 minuten tot een schuimige massa die als een lint van de lepel loopt.
Roer met een garde de gesmoltenchocolade voorzichtig door het eidooiermengsel.
Klop in een schone vetvrije kom de eiwitten schuimig.
Voeg 75 gram suiker geleidelijk toe en klop de eiwitten stijf.
Zeef de bloem.
Spatel het eiwit, bloem en de maïzena door het chocolade-eidooiermengsel en verdeel het gelijkmatig met de bakplaat.
Bak de biscuitdeeg midden in de oven in circa 12 minuten gaar en laat het afkoelen.
Zeef de poedersuiker op de theedoek en stort hierop de biscuitplak met het papier naar boven. Verwijder het bakpapier voorzichtig.
Roer de mascarpone los met 20 gram suiker en de koffielikeur.
Klop de slagroom stijf en spatel het door het mascarpone-mengsel.
Verdeel het mascarpone-mengsel gelijkmatig over de biscuitplak.
Rol de biscuitplak op met behulp van de theedoek en leg hem op een schaal met de naad naar beneden.
Garneer met geschaafde chocolade.

 

 

 
 
 

 

plaatjes - arrangementen - muziek - webcams - kaarten - kerstmarkten - wallpapers - recepten - puzzels - spellen - toplijst - teksten - kleurplaten - knutselen - links - wallpaper 800x600 - wallpapers 1024x768

 

Hieronder enkele top partners

kerst.startpagina.nl

 

 

 


 

af.nl