Beginpagina
    Kerstmarkten

    Kerstplaatjes
    Wallpapers
    E-cards
    Kerstreizen
    Webcams
    Recepten
    Kerstmuziek
    Puzzels
    Knutselen 
    Spelletjes
    Kleurplaten
    Links
    Toplijst
    Kerstpakketten
    Wintersport
    Kerstarrangementen
     
    Contact

 


 
 

  Gevulde kalkoen Gevulde kalkoen (6 personen)


Ingrediënten:
250 gram chorizo (aan één stuk)
2 sjalotten
2 sneetjes volkorenbrood
3 takjes tijm
4 blaadjes salie
200 gram pecannoten
125 gram boter
zout en peper
1 kalkoen (circa 2 kilo)
satéprikkers
braadslede
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 ºC (hetelucht 200 ºC).
Snijd de chorizo in stukjes.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Bak de chorizo circa 3 minuten op een laag vuur in een droge koekenpan.
Voeg de sjalotten toe en fruit ze circa 2 minuten op een matig vuur.
Snijd het brood in kleine stukjes en roer het van het vuur af door het chorizo-mengsel.
Pluk de tijm en salieblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
Hak de pecannoten grof.
Smelt de boter en meng hierin alle ingrediënten behalve de kalkoen. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de vulling volledig afkoelen en vul de kalkoen ermee.
Maak de kalkoen dicht met satéprikkers en leg hem in de braadslede.
Braad de kalkoen midden in de oven in circa 30 minuten bruin. Zet de oven naar 160 ºC (hetelucht 140 ºC) en braad de kalkoen in circa 1½ uur gaar. Keer de kalkoen om de 20 minuten.
De kalkoen is gaar wanneer er helder vocht uit komt.

 

 

 
 
 

 

plaatjes - arrangementen - muziek - webcams - kaarten - kerstmarkten - wallpapers - recepten - puzzels - spellen - toplijst - teksten - kleurplaten - knutselen - links - wallpaper 800x600 - wallpapers 1024x768

 

Hieronder enkele top partners

kerst.startpagina.nl

 

 

 


 

af.nl