Beginpagina
    Kerstmarkten

    Kerstplaatjes
    Wallpapers
    E-cards
    Kerstreizen
    Webcams
    Recepten
    Kerstmuziek
    Puzzels
    Knutselen 
    Spelletjes
    Kleurplaten
    Links
    Toplijst
    Kerstpakketten
    Wintersport
    Kerstarrangementen
     
    Contact

 


 
 

  Aardappelsoesjes Aardappelsoesjes


Ingrediënten:
400 gram aardappelen
1½ - 2 dl melk
75 gram boter
110 gram bloem
3 middelgrote eieren
geraspte nootmuskaat
aroma
peper en zout
pan met frituurvet
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Maak de aardappelen zo fijn mogelijk. Verwarm de melk langzaam met de boter, zodar deze gesmolten is op het moment dat de melk gaat koken. Voeg dan de bloem in één keer toe en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Roer er dan wat van de aardappelpuree en 1 ei door; voeg opnieuw aardappelpuree en 1 ei toe als het eerste ei helemaal is opgenomen; voeg tenslotte de rest puree en het laatste ei toe. Roer tot een tamelijk dikke, gladde en glanzende massa is ontstaan en maak die zeer pikant van smaak met nootmuskaat, aroma, peper en zout.
Verwarm het frituurvet tot 180; er mag nog juist geen witachtige damp te zien zijn. Vorm met twee lepels balletjes van het aardappeldeeg en laat het deeg in het frituurvet langzaam uitzetten, gaar en mooi van kleur worden. Laat de aardappelsoesjes voor het serveren in een vergiet op vetabsorberend papier uitlekken.

 

 

 
 
 

 

plaatjes - arrangementen - muziek - webcams - kaarten - kerstmarkten - wallpapers - recepten - puzzels - spellen - toplijst - teksten - kleurplaten - knutselen - links - wallpaper 800x600 - wallpapers 1024x768

 

Hieronder enkele top partners

kerst.startpagina.nl

 

 

 


 

af.nl