Beginpagina
    Kerstmarkten

    Kerstplaatjes
    Wallpapers
    E-cards
    Kerstreizen
    Webcams
    Recepten
    Kerstmuziek
    Puzzels
    Knutselen 
    Spelletjes
    Kleurplaten
    Links
    Toplijst
    Kerstpakketten
    Wintersport
    Kerstarrangementen
     
    Contact

 


 
 

  Aardappelkoekjes Aardappelkoekjes


Ingrediënten:
600 gram aardappelen
1 dl kokende melk
30 g boter
1 kleine geraspte ui
2 eieren
geraspte nootmuskaat
peper en zout
aroma
bloem
gezeefd paneermeel
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar in weinig water met zout. Giet het water af; laat de aardappelen even drogen en wrijf ze door een zeef of maak ze fijn met de mixer. Klop de puree op met de melk, de boter en de ui. Splits de eieren; roer 2 eetlepels water door de dooiers en roer die met 2 eetlepels eiwit door de puree. Maak deze pikant van smaak met nootmuskaat, peper, zout en aroma. Maak porties van 2-3 eetlepels puree. Wentel de porties door de bloem en vorm schijven van de puree.
Maak frituurvet warm (180); er mag een vage witachtige damp te zien zijn.
Klop de rest van het eiwit los; maar niet schuimig met wat zout en 1eetlepel water. Haal de porties puree door het eiwit; wentel ze daarna door het paneermeel en laat de aardappelkoekjes in het frituurvet door en door warm worden en mooi van kleur. Schep ze met een schuimspaan uit het vet en laat ze in een vergiet uitlekken op keukenpapier.

 

 

 
 
 

 

plaatjes - arrangementen - muziek - webcams - kaarten - kerstmarkten - wallpapers - recepten - puzzels - spellen - toplijst - teksten - kleurplaten - knutselen - links - wallpaper 800x600 - wallpapers 1024x768

 

Hieronder enkele top partners

kerst.startpagina.nl

 

 

 


 

af.nl